Logg inn

Hvordan en mangel tankegang holder deg tilbake (uten at du vet det)

abundance mindset scarcity Mar 07, 2023
Hvordan en negativ mangel tankegang kan påvirke livet ditt

Ser du noen gang rundt deg og lurer på hvordan andre mennesker lykkes i livet og du bare føler at du står stille? Du prøver men det er noe som holder deg igjen.

Du forstår ikke hvorfor du ikke kan få en bedre jobb, tjene mer penger, være lykkeligere, mer selvsikker og ha bedre forhold. Du har en tendens til å skylde på alt fra barndommen til omstendighetene dine, men det endrer ikke det faktum at du sitter fast i et spor.

Heldigivs er det mulig å gjøre noe med dette, og det trenger ikke være så vanskelig. Tenk på hjernen og underbevisstheten som en muskel som må trenes opp til å tenke på en ny måte. Du skal få tips til hvordan du kan begynne å øve påd et. Men først, la oss ta en titt på hva en mangeltankegang er og hvordan den kan holde deg tilbake uten at du vet det.

Hva er en scarcity/ mangeltankegang

Å leve i scarcity, eller mangel, betyr at du tror og mener at alt her i verden har en begrensning. Tiden er begrenset. Pengene er begrenset. Selv du er begrenset på hva du kan oppnå. Det er som å sette skylapper på alt godt i verden og kun fokusere på hva man ikke har. 

En mangeltankegang holder også en person forankret i frykt - frykt for det ukjente, frykt for endring, frykt for fremtiden. Du unngår å ta risiko og forlater sjelden komfortsonen din fordi muligheten for å mislykkes er for sterk.

Så hvorfor lever så mange i scarcity?

Vårt mindset er summen av hver tanke, tro og mening som har blitt videreført til oss eller som vi har lært gjennom vår egen erfaring. Det er vår programvare og drivkraften bak handlingene eller passiviteten vår.

Det er i alderen 0 til 7 år mye av underbevisstheten vår dannes. Alt det vi tror og mener uten at vi er klar over hvorfor. Forskning viser at underbevisstheten vår faktisk styrer så mye som 95% av valgene vi tar hver dag. 

Du hørte kanskje "vi har ikke råd til det", "du må ta det du får" eller "penger vokser ikke på trær" gjennom hele oppveksten. Så hvordan tror du det påvirker deg den dag i dag?

Hvis du aldri har vært betinget til å tenke på noen annen måte, kan det være vanskelig å bryte lenkene til en mangeltankegang. Så mange mennesker kaster bort mye tid på å skylde problemer på eksterne faktorer og andre mennesker i stedet for å se innover til kilden til problemet, som er deres måte å tenke på. Altså mindset.

Av denne grunn kan det å ha en mangeltankegang holde deg tilbake lenge før du i det hele tatt skjønner hva som skjer.

4 måter å adoptere et abundance minset

Hjernen er en muskel du må trene opp hvis du ønsker å endre noe. Spesielt hvis du har fokusert på mangel hele livet og nå ønsker å gå over til å leve i abundance. En abundance tankegang dreier seg om å velge å tro at det er mer enn nok for alle. Penger, tid, ressurser, kjærlighet, muligheter, suksess – alt er der ute, klart og venter på at du (og alle andre) skal ta en del av kaken.

For ja det er et valg, du kan når som helst velge at livet ditt skal være annerledes. At du skal være en person som tiltrekker seg det du ønsker på alle områder i livet. Men du må øve. Så her er noen enkle ting du kan gjøre for å begynne å utvikle en abundancetankegang. 

1. Vær åpen for endring

Endring er nødvendig for vekst, derfor er det viktig å aktivt søke muligheter til å gå utenfor komfortsonen din og omfavne nye muligheter i livet og i business. Ikke vær redd for at ting skal gå galt, se fiasko som en mulighet til å lære. Som oftest lærer man enda mer av ting som ikke går helt etter planen. Du må være åpen for å gjøre ting ennerledes. Det du har gjort hittil i livet har ført deg dit du er i dag. Så hvis du ønsker andre resultater må ting også gjøres på en annen måte.

Sett deg ned med penn og papir og tenk etter hvilke områder du må endre for å komme dit du ønsker i livet. Vær helt ærlig med deg selv. Har du noen dårlige vaner som kan gjøres noe med, som f.eks. prokrastinering? Gir du ofte opp ved første hinder? Når er siste gang du gjorde noe utenfor komfortsonen din? Hvis du visste helt sikkert at du ville lykkes, hva ville du nå gjort?

Første steg til endring er alltid å identifisere hva du faktisk vil her i livet og hva du gjør i dag som hindrer deg i å komme deg dit. Bruk gjerne visualiseringen min som du kan få tilgang til nederst i denne artikkelen.

2. Gled deg over andres suksess

I stedet for å bli truet av en annens lykke, er du oppriktig glad og støtter andre menneskers suksess. Hvis du tar deg selv i å bli trigget av at andre oppnår eller vinner noe, tving deg selv til å si noe positivt. Tren deg selv til å bli glad når andre opplever abundance i livet sitt fordi du vet at det er mer enn nok å gå rundt.

Se andres suksess som et bevis på at det er mulig for deg også. Øv deg på å bevisst gratulerer de som gjør det bra, selv om du bare sier det ut i luften for deg selv.

Se for deg at du scroller på Instagram og ser noen som forteller om hvordan de reiser verden rundt og får betalt for det. Hva er det første du tenker?

Føler du deg trigget og får lyst til å skrive en lite hyggelig kommentar som f.eks. "ja det må være fint for de som lever priviligerte liv, men det er ikke realistisk for meg". For ja, jeg har faktisk fått flere sånne kommentarer, og det gjør med bare trist på vegne av den som kommenterer. 

Hvis du kjenner deg igjen, stopp opp og si: "Jeg er utrolig glad på hennes vegne og mine egne, for når det er mulig for henne så er det også mulig for meg".

3. Bli komfortabel med penger

Når du prøver å unngå penger ved å bytte ting i stedet for å betale, bruke mye tid for å spare litt penger, la være å åpne regninger eller unngå nettbanken, så er det det samme som å si at jeg ønsker ikke å ha noe med penger å gjøre og dermed får du mindre penger inn i livet. Øv deg på å se penger som den fornybare ressursen det er. Penger er som en energi som flyter inn og ut av livet. Når du unngår eller tviholder på noe, enten ting eller penger, så stopper du denne flyten.

Penger er bare noe vi mennesker har bestemt skal være et symbol på utveksling av produkter og tjenester Det er ikke noe stort og skummelt. Så jobb med historien du forteller deg selv om penger. Er du en person som roter med penger eller er du flink med penger? Er du en person som alltid vil være begrenset når det kommer til penger eller er du åpen for nye måter å tjene penger på? Du kan selv bestemme. Husk at du vil aldri motta mer enn det du er villig til å ta til takke med!

Gjenta disse affirmasjonene daglig. 

  • Jeg er komfortabel med å motta, bruke, beholde og investere store summer penger.
  • Jeg er en pengemagnet (eller money magnet høres litt bedre ut haha).
  • Uventede penger dukker opp i livet mitt hele tiden.
  • Jeg har alltid nok penger.
  • Jeg elsker penger fordi penger elsker meg.
  • Jeg vet at det er nok penger til alle.
  • Hver eneste dag blir jeg rikere og rikere.

4. Vis takknemlighet

En stor del av det å leve med en abundancetankegang er evnen til å praktisere takknemlighet på daglig basis. Når du viser takknemlighet er det lettere å legge merke til selv de minste velsignelsene. Du vil begynne å fokusere mer på det du har enn det du mangler og da hever du automatisk energien din

Begyn med å skrive ned 1-3 ting du er takknemlig for hver morgen før du gjør noe annet. I begynnelsen kan det være vanskelig å komme på noe, men tro meg, alle har noe å være takknemlige for. Siden du leser denne bloggen så har du tilgang til en data eller telefon med internett. Du har kanskje nok mat til å slippe å gå sulten. Og du har mest sannsylig et sted å bo. Det er flotte ting å vise takknemlighet for.

Andre eksempler kan være at du er utrolig flink til å finne løsninger på problemer, at du klarer å holde deg rolig i stressende situasjoner, at du har en hjerne som er kreativ, at du har en kropp som fungerer eller at du.

Si også bevisst takk hvis du finner en krone på gata, hvis du uventet får avslag på noe du skal kjøpe, hvis noen holder døren oppe for deg eller slipper deg frem i trafikken. Legg merke til og noter alle måtene du opplever abundance i livet.

Når du øver deg på dette med takknemlighet så vil det etterhvert gå helt automatisk. Jeg våkner nå opp med ting jeg er takknemlig for i hodet, det er det første jeg tenker på. Og når du begynner dagen med takknemlighet i stedet for stress og negative tanker så blir alt veldig mye enklere.

Bruk gjerne visualiseringen under til å finne ut akkurat hvor du vil i livet så du slipper å kjøre rundt i blinde ;)

 

Manifestering Masterclass 

I denne helt gratis, splitter nye masterclassen vil du lære at manifestering faktisk har rot i vitenskapen, og at du kan tiltrekke akkurat det livet du drømmer om. Du må bare endre på troen som ligger i underbevisstheten, fordi den styrer showet.

Passiv inntekt: 6 måter å tjene penger mens du sover

Oct 02, 2023