Logg inn

Passiv inntekt: 6 måter å tjene penger mens du sover

passiv inntekt Oct 02, 2023
Dame som jobber med å skape passiv inntekt på en datan i solnedgangen.

Passiv inntekt har blitt et buzzword de siste årene, flere og flere innser at det er mulig å generere inntekter uten å aktivt jobbe for det. Det er slutt på at det å tjene gode penger er forbeholdt noen heldige få.

Enkelt sagt er passiv inntekt penger tjent uten behov for konstant innsats eller tidsinvestering.

Vi er så heldige å leve i en verden med ubegrensede muligheter på nett. Jeg har selv generert passive inntekter gjennom sosiale medier og nettsider i over 8 år. Og nå vil jeg veldig gjerne dele alt jeg har lært, for jo mer du tjener passivt, jo mer frihet får du i livet ditt.

I denne skal vi se på ulike former for passiv inntekt og hvordan du enkelt kan begynne i dag uten å måtte investere store summer på forhånd.

Husk å melde deg på min "Passiv inntekt" email-liste. Du får to guider, en om freebies for å bygge opp listen din, og en om salgsfunnels.

Hva er passiv inntekt?

Passiv inntekt er en type inntekt som krever liten eller ingen innsats for å tjene og vedlikeholde. Det blir ofte referert til som "penger tjent mens du sover." Denne typen inntekt genereres fra eiendeler som eies av en enkeltperson, for eksempel utleieeiendommer, aksjer, nettsider, digitale produkter.

Passiv inntekt er forskjellig fra aktiv inntekt, som krever kontinuerlig innsats og tid å tjene, som en tradisjonell jobb hvor man rett og slett bytter tid mot penger.

Med passiv inntekt kan en person tjene penger uten å måtte jobbe aktivt for det. Det kan være en fin måte å supplere sin inntekt på eller til og med erstatte en tradisjonell jobb.

Det er imidlertid viktig å understreke passiv inntekt aldri er 100% passiv, det krever innledende innsats og investeringer. Det er ikke et bli-rik-fort-opplegg, og det krever tålmodighet og disiplin for å bygge opp en jevn strøm av passiv inntekt.

Fordeler med passiv inntekt

Det er mange fordeler med å sette opp passive inntektkilder:

1. Fleksibilitet

Passiv inntekt gir fleksibilitet med tanke på tid og plassering. Så lenge du har en internettforbindelse, kan du tjene passiv inntekt fra hvor som helst i verden.

Dette betyr at du kan jobbe hjemmefra, en kaffebar, eller til og med mens du reiser og bor i utlandet. Passive inntektskilder jobber for deg døgnet rundt, uten at du konstant må være tilgjengelig. Du styrer selv din egen arbeidstid. 

En av mine store store drømmer i livet var å bo og jobbe på Bali og Lombok, noe jeg realiserte i 2019 takket være bloggen min og sosiale medier.

2. Finansiell stabilitet

Passiv inntekt kan gi finansiell stabilitet ved å skape en konsistent inntektsstrøm. I motsetning til aktiv inntekt, som er avhengig av antall arbeidstimer, er passiv inntekt ikke tidsbegrenset. Antall timer du har i døgnet er begrenset, men det er ikke mulighetene når det kommer til passiv inntekt.

3. Diversifisering

Passiv inntekt gir diversifisering når det gjelder inntektskilder. Jeg investerer konstant inntekt fra en kilde inn i en ny for å hele tiden utvikle meg med markedet. 

Det er veldig viktig å sette opp flere inntektskilder for å redusere risikoen ved å stole på én enkelt inntektsstrøm. Ting endres stadig, spesielt på nett, Google oppdaterer algoritmen sin eller et affiliate program legges ned.

Jeg husker for et par år siden når Amazon kuttet affiliate provisjonen sin med 50%, noe som betydde at mange store bloggere mistet halve inntekten din over natten. 

Ikke putt alle eggene dine i en kurv. Diversifisering vil hjelpe deg med å takle økonomiske stormer og gi et sikkerhetsnett i tilfelle uventede hendelser.

4. Skalerbarhet

Det som er fantastisk med passiv inntekt er at du kan tjene mer uten å øke arbeidsmengden. Når du har satt opp en passiv inntektsstrøm, kan du fortsette å tjene penger på den uten eller med lite ekstra innsats.

For eksempel hvis du lager innhold til YouTube, kan videoene dine fortsette å tjene penger måned etter måned uten mye mer innsats. Det vil selvfølgelig være fodelaktig å svare på kommentarer, legge ut nye videoer gjevnlig, osv.

Eller hvis du lager et digitalt produkt som f.eks. et kurs eller en e-bok, så finnes det ingen grenser for hvor mye du kan tjene. Jo mer du investerer i markedsføring, jo mer vil du (forhåpentligvis) tjene.

5. Frihet

Passiv inntekt gir frihet ved å gi deg kontroll over tid og inntekt. Veldig mange starter for seg selv for å skape mer frihet i livet, men ender bare opp med å bytte et "fengsel" mot et annet. Derfor maser jeg på alle kundene mine om passiv inntekt.

Uansett hvilken service du tilbyr, kan du supplementere inntekten din med et digitalt produkt eller selge affiliate produkter. 

Med passiv inntekt kan du også velge å jobbe med prosjekter du brenner for, fremfor å være bundet til en 8-4 jobb. Dette kan gi en følelse av tilfredsstillelse og tilfredshet som er vanskelig å oppnå gjennom tradisjonell jobb.

6 typer passiv inntekt

Som nevnt tidligere finnes det mange typer passiv inntekt, men vi skal fokusere på digitale inntektskilder som du ofte kan sette i gang men uten noen særlig investering.

1. Nettkurs

Digitale kurs er en populær form for passiv inntekt som har eksplodert i popularitet over de siste årene. Disse kursene kan opprettes én gang og selges flere ganger.

De kan variere fra korte kurs til mer omfattende programmer som tar måneder å fullføre. Nettkurs kan lages i ulike formater, inkludert video, lyd og skriftlig innhold. De kan spilles inn på forhånd eller ha live coaching.

Jeg elsker digitale kurs, både som kunde og som coach. Etter å ha fullført 79 kurs og sertifiseringer innenfor markedsføring, manifestering, mindset, blogging, emailmarkedsføring++ kan jeg ærlig si at jeg setter så mye mer pris på nisjekurs enn mine dyre privatskole utdanninger.

Livet mitt har totalt endret seg etter jeg oppdaget nettkurs tilbake i 2016, og det er ikke en overdrivelse!

Så mange yrker den dag i dag kan læres uten behov for formell utdanning, og det gir muligheter til så mange flere enn tidligere.

Jeg bruker selv Kajabi til å selge mine produkter, fordi du kan gjøre alt på ett sted. Bygge nettside, lage kurs, coaching, podcast, emailmarkedsføring++ Husk at du får produkter verdt 3000kr når du prøver Kajabi gjennom min link.

Men hvis du ikke har tenkt til å gå all inn med en bedrift, kanskje heller bare selge et produkt eller to, anbefaler jeg PayHip som beste alternativ. PayHip tilbyr mange av de samme funksjonene som Kajabi, men koster ikke noe i begynnelsen.

2. Digitale produkter

Digitale produkter som trykk, planleggere, maler, e-bøker og enkle masterclasses, er en annen form for passiv inntekt. Disse produktene kan lages én gang og selges flere ganger.

De kan selges på forskjellige plattformer, inkludert blogg, sosiale merdier, Etsy, Shopify og Amazon. Digitale produkter kan leveres i ulike formater, inkludert PDF-er, JPEG-er, lydfiler og video.

Inntekt fra digitale produkter er ofte mer passiv enn fra kurs forde de er billigere og krever derfor midre kunderservice. I mange tilfeller kan du lage et digitalt produkt og "set it and forget it", bare promotere og oppdatere det en gang i blant.

Det er også mindre terskel for å kjøpe billigere produkter, og når noen har kjøpt fra deg en gang er det 60% sjanse for at de vil kjøpe fra deg igjen.

Her finner du min masterclass om passiv inntekt med lavprisede digitale produkter.

3. Affiliate markedsføring

Affiliate markedsføring er en type passiv inntekt hvor du kan markedsføre et produkt eller en tjeneste og tjene provisjon på hvert salg som gjøres gjennom din unike link.

Dette kan gjøres gjennom ulike kanaler, inkludert sosiale medier, e-postmarkedsføring og blogginnlegg.

Det er så mange som allerede har et publikum som ikke benytter seg av affiliate markedsføring, og det vil jeg gjøre noe med.

4. Blogging

Blogging er en populær form for passiv inntekt hvor du lager en nettside som omhandler et spesielt tema og tjener penger gjennom ulike kanaler, inkludert annonsering, sponset innhold og affiliate markedsføring.

Blogging krever konsekvent innholdsskaping og promotering for å bygge et publikum og generere inntekter. I disse dager er det også viktig å ha gode kunnskaper om SEO, da det er mye konkurranse om førsteplassen på Google.

Så blogging er ikke en "bli rik raskt" greie, men du kan tjene gode penger. Ei av mine venninner i bloggverdenen, som var smart og startet en blogg om en spesifikk destinasjon så Google ser henne som en ekspert, fikk nylig et bud på 10 millioner på bloggen hun startet for tre år siden!! Tenk på det.

5. Dropshipping

Dropshipping er en form for passiv inntekt hvor du kan opprette en nettbutikk og selge produkter uten å ha varelager. Når en kunde legger inn en bestilling, lages og sendes produktet direkte fra en leverandør som Printful, Spocket og Gelato.

Dropshipping krever å finne en pålitelig leverandør, opprette en nettside eller butikk for å selge produktene, og promotere. Men når du første er i gang, eller om du allerede har et publikum, kan det være veldig lukrativt. 

6. YouTube

YouTube er en populær plattform for å tjene passiv inntekt gjennom annonseinntekter, sponset innhold, og salg av merch. Du kan lage videoer om ulike emner og tjene penger basert på antall visninger og klikk på annonser.

Å bygge en vellykket YouTube-kanal krever konsekvent innholdsskaping og promotering for å bygge et publikum. Jeg har ofte sett at det tar ca. ett år med posting minimun en gang i uken for å se gode resultater.

Sett opp passiv inntekt på nettet

Det å skape passiv inntekt på nett krever en innsats og ofte en liten investering i begynnelsen. Så du må være villig til å jobbe uten å se store resultater i begynnelsen. Her er et lite overblikk over hvordan prosessen kan se ut. 

Velg en nisje

Når du setter opp en passiv inntektsstrøm, er det viktig å velge en nisje du brenner for. Dette vil gjøre det enklere å lage innhold og markedsføre produktene dine, selv før du får noe igjen for det.

Jeg valgte å starte en reiseblogg fordi jeg kan snakke om reising i timesvis, dag etter dag uten å bli lei. 

Noen populære nisjer inkluderer:

 • Personlig økonomi
 • Helse og velvære
 • Teknologi
 • Reise
 • Mat
 • Hjem og hage

Det jeg derimot angrer på er at jeg ikke valgte en smalere nisje. I 2015 da jeg fikk idéen til bloggen kunne man gjøre det bra ved å skrive om det meste, fordi det var ikke så stor konkurranse.

Men i dag er det viktig at Google, YouTube eller Instagram ser deg som en ekspert på ditt tema. Så i stedet for reise kunne jeg valgt en spesifikk destinajson eller f.eks. "street food i Asia" eller "weekendturer i Europa" som nisje.

Det er viktig at det er en rød tråd gjennom alt innholdet ditt så de som velger å følge deg vet hva de kan forvente.

Pass også på å velge en nisje hvor det faktisk er penger å tjene, altså produkter du kan promotere. 

2. Lag innhold

Når du har valgt din nisje, er det på tide å lage innhold. Dette kan inkludere blogginnlegg, videoer, podcaster eller e-bøker. Innholdet skal være av høy kvalitet og gi verdi til publikum.

Begynn med en kanal som du vet du kan klare å produsere innhold til gjevnlig. Hvis du liker å skrive start en blogg, hvis du er flink eller nysjerrig på video start med YouTube osv.

Det har ingen ting å si om du kan noe om kanalen fra før eller ikke, for i disse dager kan alt læres på nett. Hvis interessen for å lære er der, så vil du nå langt.

Når jeg møter på noe jeg ikke kan så kjøper jeg et kurs eller søker det opp på Google eller YouTube. Jeg har fortsatt til gode å ikke få svar på det jeg lurer på.

Så det å ikke vite hvor du skal starte eller at du ikke kan fra før, er ikke lenger en unnskyldning. Men det er du landet her i dag betyr at du allerede er villig til å lære, så jeg har stor tro på deg!

3. Bygg et publikum

For å kunne skape passiv inntekt, må du ha noen å selge til. Du kan bygge et publikum ved å promotere innholdet ditt på sosiale medier, Pinterest, email, gjesteposter på andre blogger og podcaster, fokusere på SEO eller bruke betalt annonsering.

For å bygge opp en email-liste, et av de mest verdifulle verktøyene vi har i online business, kan du lage en freebie. Altså et produkt som løser et problem som du bytter mot emailadresser. Så sender du gjevnlige oppdateringer hvor du tilby mer verdig og snakker om produktene dine.

Jeg personlig selger best gjennom Instagram stories, email og bloggen.

Husk å melde deg på min "Passiv inntekt" email-liste. Du får to guider, en om freebies for å bygge opp listen din, og en om salgsfunnels.

4. Tjen penger på innholdet ditt

Det er mange måter å tjene penger på innholdet ditt, inkludert:

 • Affiliate markedsføring
 • Salg av digitale produkter
 • Salg av fysiske produkter gjennom dropshipping
 • Displayannonsering
 • Sponset innhold

Velg den metoden for inntektsgenerering som fungerer best for din nisje og målgruppe.

5. Automatiser virksomheten din

For å virkelig skape en passiv inntektsstrøm, må du automatisere bedriften din så mye som mulig. Ellers vil du bare bytte et "jobbfengsel" mot et annet. Hele ideen med passiv inntekt er at vi skal begrense tiden vi må bytte mot penger.

Fordi penger er en fornybar ressurs, du kan alltid tjene mer, men tid får du aldri mer av. Dette kan inkludere bruk av verktøy som programvare for e-postmarkedsføring, levering av produkter, planleggere for sosiale medier og virtuelle assistenter.

Videreutvikle dine passive inntektskilder

Når du har satt i gang en eller flere passive inntektskilder, er det viktig å vedlikeholde, oppdatere og skalere der det er mulig.

Hold øye med ting for å sikre at alt fungerer som forventet. Det første jeg gjør nesten hver morgen er å gå gjennom salg fra de siste 24 timene for å se om det er noen drastiske endringer. Hvis det plutselig er mange færre salg enn vanlig så er det mest sannsynlig noe som ikke funker.

Her om dagen fikk jeg faktisk en mail fra en kunde som ikke fikk kjøpt et av produktene mine. Da var det flere dager siden jeg hadde sjekket betalingsløsningen sist. Bare tenk hvor mange som ikke tok seg tid til å sende en mail men som bare gikk videre til et annet produkt.

Det er også viktig å kontinuerlig forbedre produktene og tjenestene dine. Dette kan gjøres ved å be om tilbakemeldinger fra kunder, gjennomføre markedsundersøkelser og holde seg oppdatert med bransjetrender og beste praksiser.

Du kan kanskje mye mer om et tema nå enn da du lagde produktet. Så tenk etter om du skal utvide prduktet som allerede finnes eller lage enda et produkt. Oppdaterte produkter gir fornøyde kunder som vil skryte av deg til andre, altså word of mouth markedsføring.

Å investere i markedsføring er avgjørende for å skalere din digitale passive inntekt. Man kan komme langt med sosiale medier, men når du får til en god annonse på Facebook og Instagram, vil du få en jevn strøm av nye leads. 

Jeg investerer mye av det som kommer inn i bedriften i videre markedsføring eller utvikling av nye produkter og min kunnskap. Ikke vær redd for å investere i deg selv, du får det som oftest tilbake i bøtter og spann.

Kjenn også hele tiden etter om det er på tide å øke prisene dine. Her går jeg alltid etter magefølelsen, det første tallet som popper opp er gjerne det riktige. Ikke underselg deg selv!

Utfordringer med passiv inntekt

For det første krever det å generere passiv inntekt betydelig investering av tid og/eller penger på forhånd.

Investering i utleieeiendommer krever for eksempel en betydelig mengde kapital for forskuddsbetaling, oppussing og løpende vedlikehold. På samme måte krever det å lage et digitalt produkt eller kurs en investering av tid og ressurser for å utvikle og markedsføre produktet.

For det andre krever å generere passiv inntekt innsats for å opprettholde og videreutvikle inntektskildene. Jeg oppdaterer som oftest produktene og blogg postene mine en gang i året.

Ellers er det promotering på sosiale medier som tar mest tid. Men hvis du kommer inn i en god rutine med å planlegge en eller to uker frem i tid, kan det også være ganske lett.

For det tredje er det ikke alltid forutsigbart eller garantert å generere passiv inntekt. Markedssvingninger, endringer i forbrukeratferd og uventede utgifter kan alle påvirke lønnsomheten til en passiv inntektskilde. Det er viktig å ha backup planer på plass for å redusere potensielle risikoer og tap.

Men uansett så er det å investere tid og penger i å utvikle passive inntekter verdt det i mine øyne. Det å tjene penger mens man sover er utrolig gøy!

Ofte stilte spørsmål rundt passiv inntekt

Hva er noen smarte idéer for å generere passiv inntekt?

Det er mange smarte ideer for å generere passiv inntekt. Noen av de mest populære inkluderer investering i aksjer, eiendom og utleieeiendommer. Andre måter å generere passiv inntekt på inkluderer å lage og selge digitale produkter, affiliate markedsføring og lage et nettkurs.

Hvordan kan jeg opprette flere passive inntektskilder?

På nett er det enkelt å diversifisere din passive inntekt. F.eks. i ett blogginnlegg kan du tjene penger på annonsering i tillegg til å promotere dine egne produkter og affiliate produkter. På Youtube kan du gjøre det samme, men også gjenbruke videoene dine på f.eks Instagram og TikTok. Du kan altså tjene penger på det samme innholdet, på mange forskjellige kanaler.

Hva er noen ideer om passiv inntekt for studenter?

De aller fleste som skaper passiv inntekt, begynner ved siden av studie eller fulltidsjobb. Så en student kan tjene passivt på lik linje med alle andre gjennom nettkurs, digitale produkter, affiliate markedsføring ++

Hvordan tjene penger mens du sover

Å tjene penger mens du sover er mulig gjennom passiv inntekt, hvis du har systemer som jobber for deg. Blogginnlegg som folk kan finne på Google eller Pinterest, annonsering som skaper en flyt av leads, planlagt innhold på sosiale medier eller email. 

Hvordan starte en side hustle med en fulltidsjobb

Å starte en side hustle med en fulltidsjobb krever nøye planlegging og tidsstyring. Det kan være tungt å komme i gang i begynnelsen så der er viktig å finne noe som passer dine interesser og ferdigheter. Noe du kan klare å holde gående selv før du ser resultater.

Noen populære side hustles inkluderer frilansskriving, coaching og design. I tillegg kan det å lage og selge digitale produkter eller starte en nettbedrift også være en lukrativ idé.

 

🌟 Vil du lære mer om hvordan du kan tjene passiv inntekt? Jeg har laget 2 masterclasses hvor jeg går gjennom alt jeg har lært over de siste årene, og hvordan du kan komme i gang i dag!

 


 

Manifestering Masterclass 

I denne helt gratis, splitter nye masterclassen vil du lære at manifestering faktisk har rot i vitenskapen, og at du kan tiltrekke akkurat det livet du drømmer om. Du må bare endre på troen som ligger i underbevisstheten, fordi den styrer showet.

Passiv inntekt: 6 måter å tjene penger mens du sover

Oct 02, 2023